Uderum med læring og træning

​Udvikling af nye indretninger

​Winie Ricken udvikler sammen med arkitekt og designer John Hansen (tidligere Copla Legepladser nu fælles om Alpoc) nye koncepter og konkrete indretninger og designs for at koble leg, læring og træning i uderum for alle aldersgrupper sammen.

Lærings- og træningscirkel

Læringspladsen er en cirkelformet plads, der er udformet som en ’kropslig spilleplads’ med tre yderbaser og tre inderbaser med forskellige kropslige og mentale udfordringer imellem. Udformningen giver mulighed for at implementere forskellig faglig læring gennem motion, leg og samarbejde – for eksempel mellem tre konkurrerende hold på henholdsvis rød, blå og grøn base. Introduktion og opsamling foregår på den tilknyttede amfitrappe der også fungerer som mødested.

Læringsstationer

Læringsstationerne skaber mange ‘rum i rum’ i skolegården og giver forskellige lege- og læringsmuligheder i uderummet. 

Der er stationer der er indrettet til:

  • Samlingssteder for en klasse eller et hold med siddetrapper, tavle og miniscene. De kan bruges til introduktion, oplæg, optræden, fremlæggelse eller som arbejdsstation for en gruppe.
  • Værksteder med arbejdsborde der giver mulighed for at en gruppe for eksempel kan undersøge naturfænomener.
  • Fordybelsesbokse som giver mulighed for at elever kan arbejde fordybet med selvstændige opgaver for eksempel læsning i forlængelse af pædagogisk center.

Kontakt os for at høre mere

Vi kan hjælpe med facilitering af læringsmiljø og læringsrum til leg og læring.

Har du spørgsmål til 'læring og træning i uderum' eller har du brug for rådgivning til et lignende projekt, kan LEARNING SPACES kontaktes på e-mail wr@learningspaces.dk eller på telefon 28 78 28 72.​

LEARNING SPACES v/ Winie Ricken

Heibergsgade 30, 8000 Aarhus C

Telefon: 2878 2872

wr@learningspaces.dk​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

facebook​  linkedin